Posts

Posts uit 2023 tonen

De boot

Afbeelding
Onze boot is de Drifter, een Grand Soleil 50 uit 1996 van de Italiaanse werf Cantiere del Pardo . Maten: lengte 15.0m, breedte 4.5m, diepgang 2.3m, en doorvaarthoogte 21.5m. Totaal gewicht met volle tanks is plm. 16 ton. Het is een sportieve, snelle zeiler en de zeilgarderobe bestaat uit grootzeil, kotterzeil, genua, spinnaker, en gennaker. Er moet nog een hoop aan de boot gebeuren voordat we kunnen vertrekken, maar met de aankoop van de Drifter is de eerste stap gezet!

Route deel 1: Rotterdam - Grenada

Afbeelding
Het vertrek staat gepland voor juli 2024. Op hoofdlijnen varen we van Rotterdam via Engeland, Frankrijk, Spanje en Portugal naar Las Palmas op de Canarische Eilanden. We hebben ons ingeschreven voor de Atlantic Rally Cruise ( ARC+ ). We vertrekken van Las Palmas op 10 november 2024 richting Mindelo op de Kaapverdische Eilanden, en van daaruit steken we de Atlantische Oceaan over naar Grenada. Het eerste deel van de route op Google Earth  

De bemanning

Afbeelding
De vaste bemanning van de Drifter bestaat uit Ton en Lonneke. Ton is een fanatieke zeiler, IT manager, en vader van drie. Lonneke is een fanatieke sporter, HR specialist, en eveneens moeder van drie.

De tweede post....

Afbeelding
Ok, daar gaat ie dan. De tweede post in hopelijk een lange reeks over een rondje Atlantische oceaan met Ton en Lonneke op zeiljacht Drifter. Momenteel liggen we afgemeerd bij Neutmast in Middelharnis voor groot onderhoud. De mast ligt nu twee weken op de kant, en we wachten nog op enkele onderdelen. Alle verstaging vervangen, nieuwe spanners, nieuwe kotterstag, nieuwe vallen met dyneema kern, nieuwe LED verlichting, achterstag isolatoren tbv de SSB radio, revisie achterstagspanner, en nieuwe elektrische bekabeling. Een flinke klus!

Onze 'nieuwe' boot!

Afbeelding
We hebben de sleutel gekregen van onze nieuwe boot. Het avontuur kan beginnen!