Posts

Posts uit 2024 tonen

BOODSCHAPPENDAG & DYNAMO

Afbeelding
DINSDAG 24 SEPTEMBER En daar loop je dan, bij de Lidl met een volle kar en bij de El Corte Ingles met een volle kar, dwars door alle rekken met designerkleding. Voorlopig ben ik wel een beetje klaar met boodschappen doen. Het heeft een hele dag gekost en een aantal Bolttaxi's die na een oorspronkelijke acceptatie van de rit, deze ook weer zonder pardon weigerden......stond ik daar in de stromende regen. En ondertussen was Ton bezig met de dynamo. Een uitermate ingewikkeld project waar inmiddels ook al heel wat uren in zijn gaan zitten. En het einde is nog niet in zicht.

BOOTDAGJE

Afbeelding
MAANDAG 23 SEPTEMBER Bootdagje en opmaken bananen.......een receptje met banaan, havermout, kaneel en ei. Ik vond ze heerlijk, maar het leidde bij Ton tot de uitspraak: ik geloof dat ik niet zo'n havermout man ben 😂. Geen onverdeeld succes derhalve. En de Chillalot is weer in het land, samen met de Vita Nova van Petra. We belanden uiteindelijk weer op hun boot voor een hapje en een drankje. Wederom een gezellig avondje. 

TOERIST IN LISSABON

Afbeelding
ZONDAG 22 SEPTEMBER Na alle activiteiten in en om de boot hadden we er behoefte aan om samen een dagje te toerist uit te hangen in Lissabon. Immers, een van de redenen om een reis te maken is om andere culturen te zien en te beleven. We lieten vandaag de boel de boel en togen de stad in met een aantal tips van het thuisfront op zak. Onze eerste halte was LX Factory, vergelijkbaar met Strijp S in Eindhoven (tip van Bente). Een uitermate goede tip. Een creatieve omgeving met een heerlijke vibe, leuke winkeltjes, leuke restaurantjes, terrasjes en live muziek. We aten een pastel de nata met kaneel, want dat schijnt de gebruikelijke toevoeging te zijn (tip van Vivianne). En ook dit kleine, maar oh zo heerlijk gebakje, was een absolute aanrader. We genoten nog van een lunch en de live muziek en brachten daarna onze steps naar de boot om een Bolt te pakken richting de stad.   We lieten ons afzetten bij Castello Sao Jorge op een van de hoogste punten van de stad. Er stond een enorme rij alleen