KOOKWORKSHOP - ISLE DE RONDE
ZATERDAG 14 DECEMBER 2024
In de ochtend ga ik samen met Saskia en Theo (van de Grey Hippo) naar de kookworkshop. We worden ontvangen in de piepkleine keuken en leren de heerlijkste gerechten klaarmaken: oildown, green banana salad, cucumbercookies, pumpkin soup, patchoy in coconut sauce en chicken curry. om je vingers bij af te likken (recepten te verkrijgen bij ondergetekened). De keuringsdienst van waren zou hier ook van smullen, maar dan op een andere manier, maar de 'mama's' en het eten zijn echt geweldig. We leren koken met lokale producten, met breadfruit, met groene bananen, met speciale kruiden. En allemaal even lekker. We krijgen alle gerechten mee naar de boot. Dat kunnen we lekker vanavond verdelen.
Ik besluit nog wat laatste boodschappen te halen naar aanleiding van de workshop en wat broodjes voor onderweg. Saskia gaat alvast terug naar de boot, maar de mannen zijn tanken, de boot is weg. Ze pikken ons al varend op en dan vertrekken we over de Caribische wateren naar onze volgende bestemming. Vanwege het late tijdstip van vertrek gaan we vandaag niet al te ver. We passeren de rotsformatie 'The Three Sisters' en laten bij Isle de Ronde het anker zakken. Qua eten hebben we vandaag een makkie. We warmen het eten op van de kookworkshop. Het is absoluut smullen.
De ankerplek is een beetje bumpy. We maken dan ook plannen om morgen weer vroeg verder te trekken, zodat we hier niet te lang hoeven liggen en op de plek van bestemming gelijk kunnen genieten van het daglicht. Het wordt hier namelijk al vrij vroeg donker (17.30 ongeveer) en ook vrij vroeg weer licht (5 uur)
Reacties
Een reactie posten