GRENADA GRAND TOUR

MAANDAG 9 DECEMBER 2024

Na alle beslommeringen van de overtocht is er tijd om het eiland te gaan verkennen. De komende weken reizen BartJan en Saskia met ons mee en samen hebben we een tour geboekt. 

We reizen langs Annandale Waterfall, Lake Etang (met aapjes bij de poort), Belmont Estate waar chocolade wordt geproduceerd en waar we genieten van een locale lunch en River Antoine Rum Distillery, waar nog op traditionele manier rum wordt gebrouwen. De arbodienst komt hier in ieder geval niet langs, dat is duidelijk. De traditionele machines met diverse persen en snijmachines worden letterlijk met handen en voeten bediend, zonder bescherming van welke aard dan ook. Een waterrad zorgt voor de voortstuwing. Wat wel weer opvallend is, is de circulaire gedachte. Er gaat niets verloren. Zo wordt het uitgeperste suikerriet weer gebruikt om te stoken. 

En daar waar de brouwerij volop in bedrijf is, heeft Belmont Estate veel te lijden gehad van de orkaan. Het grootste deel van de oogst is verloren gegaan. Hopelijk komen ze dit snel weer te boven, want de chocolade en ook de chocoladedrank is subliem, zij het niet goedkoop. 

Weer terug in de haven gaan we BBQ-en op de elixer. Wij nemen de zelfgevangen sailfish mee en Sophieke heeft voor de rest gezorgd, al worden we allemaal aan het werk gezet (en terecht). Het wordt een gezellig avond. 


Lake Etange


Annandale Waterfall





















Lake Etange






Belmont Estate















River Antoine Rum Distellery

























Reacties

Populaire posts van deze blog

WAS- EN KLUSDAG

Fluitend op vakantie? Even een update.....

Boot te water