RECEPT BOLO DE CACO
BOLO DE CACO
Dit brood van Madeira is een perfect bijgerecht, of je nou een zomerse BBQ of een winterse stoofpot serveert. Het zoete aardappeldeeg wordt gebakken in boter en besmeert met kruidenboter, peterselie en veel knoflook.
Ingredienten voor 4 personen:
- 1 kg bloem
- 4 zoete aardappelen
- 25 gr gist
- 1 snufje zout
- 1 el water
Bereiding
- Kook de zoete aardappelen in de schil. laat ze afkoelen en pel ze.
- Pureer de aardappelen met de bloem, het gist en het water tot je een licht en luchtig deeg hebt. Laat het deeg rijzen op een warme plaats
- Verdeel het deeg in 4 deegballen en laat nogmaals 45 minuten rijzen. Maak vervolgens 4 plate broden van de deegballen, ongeveer 3 cm dik.
- Bak de broden aan beide zijde lichtbruin in een koekenpan. (of een hete steen, zoals in de Bastard).
- Snij voor het serveren de broden in twee helften, besmeer met de kruidenboter met knoflook en peterselie, leg de helften op elkaar en maak even warm in een voorverwarmde over.
BON APPETIT!
Reacties
Een reactie posten