BOEM......

VRIJDAG 13 SEPTEMBER

Ook vandaag staat in het teken van boodschappen doen. Ton gaat op jacht naar een onderdeel voor de dynamo en ik keer terug naar de supermarkt. Bepakt en bezakt met enorm veel gevulde boodschappentassen laat ik me weer bij de haven afzetten. Toch handig die Bolt-service. Ik heb met name houdbare spullen ingeslagen. Dat is een tip die we kregen van een Deens stel die net terugkeerde van een rondje Atlantic: als het al verkrijgbaar is in het Caribisch gebied, dan is het enorm duur, dus prop je boot zo vol als mogelijk met houdbare spullen. Goeie tip, maar de vraag van de dag gaat worden: waar ga ik al deze spullen op de boot laten!? Dat is van latere zorg.

Vlak voordat we de haven willen verlaten om op anker te gaan liggen (de haven is namelijk, zelfs met ARC-korting schofterig duur) hebben we een akkefietje met een mintgroene Catamaran die achter ons ligt afgemeerd. Ze hebben klaarblijkelijk het verzoek gekregen om de boot te verleggen, in onze richting. Geen probleem, maar in plaats van deze handmatig te verleggen, wat met het gebrek aan wind en stroming prima te doen zou zijn geweest, besluiten ze in alle wijsheid om dat op de motor te doen, met 1 lijn als spring. Ook een prima gedachte, mits de spring de juiste kant op ligt en beide motoren het doen. En daar wringt de schoen. Slechts 1 van de motoren werkt en de spring werkt averechts. De voorzijde van de boot wijkt van de kade en met een van de drijvers rammen ze onze boot aan de achterzijde. En iedereen kan een fout maken, maar meestal leer je daarvan. Deze schipper niet. De scene herhaalt zich een tweede keer en daarmee is de maat voor mij vol. Ik spring van boord en gooi hun spring los. Ze moeten daarmee helemaal opnieuw aanleggen. 

Inmiddels is de havenmeester gearriveerd en nemen we de schade op. De Cat heeft aanmerkelijk meer schade dan wij. Onze dame is sterk, zo blijkt. Jammer van de lak schade. We krijgen hun gegevens, maar waarschijnlijk laten we het erbij.

We leggen onze boot op anker en rusten even uit van deze commotie. Want dat was het uiteindelijk wel.

Even later zien we een Nederlandse boot de haven in komen en ook zij gaan voor anker. Het is de ChillaLot. We nodigen hen uit voor een borrel en even later legt ook de Luwte aan (met hun ijsblokjesmachine, whoop whoop). We proberen een nieuw Portugees sangriarecept uit en omdat het voor het eerst warm genoeg is om buiten te zitten maken we de boot gezellig met enkele lichtjes. Het wordt weer een supergezellige avond, waarbij Kevin van de ChillaLot nog heerlijk gitaar speelt. Een prachtige ondergaande zon maakt de dag helemaal af.















Reacties

Populaire posts van deze blog

De boot

Route deel 1: Rotterdam - Grenada

Fluitend op vakantie? Even een update.....