ILLA DE AROUSSA + STRANDBORREL

WOENSDAG 4 SEPTEMBER

Vandaag verkennen we de omgeving van het schiereiland. Het is niet groots en meeslepend, maar heeft wel z'n charme. We lunchen onderweg bij een kleine lokale gelegenheid en eten daar geroosterde paprika gevuld met kaas. Superlekker. Ook komen we de Australische catamaran tegen die een aantal orka attacks heeft ondergaan. Hij staat met de boot op het droge, beide roeren eraf en zelfs een van de saildrives (met schroef) ontbrak. Dat zet mij toch weer even aan het denken hoeveel mazzel we tot nu toe hebben gehad als het gaat om de orka's. 

Er arriveert nog een andere Nederlandse boot, de Eva Kristina, die we ook al eerder tegenkwamen. Ze nodigen ons uit voor een strandborrel, samen met de Luwte. Ieder neemt wat lekkers mee en een kleedje om op te zitten. En zo belanden we op het strand voor een gezellige borrel. Er worden ervaringen uitgewisseld en lekkere snacks.

We maken het echter niet te laat omdat we de dag erna weer verder zullen trekken naar een volgende Ria. Dat betekent dinghy opruimen, de boot prepareren en op tijd naar bed. Want gek genoeg slaap ik de nacht voor vertrek altijd bijzonder slecht. 

Ik revangeer me in de avond nog met een pastasalade, die gelukkig deze keer wel uitpakt zoals het moet en uitermate smakelijk is.












 


Reacties

Populaire posts van deze blog

De boot

Route deel 1: Rotterdam - Grenada

Fluitend op vakantie? Even een update.....