TOERIST IN LISSABON

ZONDAG 22 SEPTEMBER

Na alle activiteiten in en om de boot hadden we er behoefte aan om samen een dagje te toerist uit te hangen in Lissabon. Immers, een van de redenen om een reis te maken is om andere culturen te zien en te beleven. We lieten vandaag de boel de boel en togen de stad in met een aantal tips van het thuisfront op zak.

Onze eerste halte was LX Factory, vergelijkbaar met Strijp S in Eindhoven (tip van Bente). Een uitermate goede tip. Een creatieve omgeving met een heerlijke vibe, leuke winkeltjes, leuke restaurantjes, terrasjes en live muziek. We aten een pastel de nata met kaneel, want dat schijnt de gebruikelijke toevoeging te zijn (tip van Vivianne). En ook dit kleine, maar oh zo heerlijk gebakje, was een absolute aanrader. We genoten nog van een lunch en de live muziek en brachten daarna onze steps naar de boot om een Bolt te pakken richting de stad.  

We lieten ons afzetten bij Castello Sao Jorge op een van de hoogste punten van de stad. Er stond een enorme rij alleen al om een kaartje te bemachtigen. We besloten dat een dergelijke wachtrij zonde van onze tijd zou zijn en tikten een komootwandeling in die ons, volgens de omschrijving, langs de highlights van Lissabon zou leiden. Samengevat: we hebben de keerzijde van de samenleving in Lissabon gezien. Een tocht door de achterbuurten, langs een enorme begraafplaats (die overigens net dicht ging) en dwars over een soort van 'Keileweg' (de Rotterdamse lezers snappen gelijk wat ik bedoel). Ik zou deze echter zeker niet betitelen als highlights. De 'Lisboa Christa' waar we met een lift heen gingen gaf echter een prachtig uitzicht en binnen was het kenmerkende tegelwerk te bewonderen. Wat echter de hele tocht opvallend was, waren alle kleurrijke en prachtige gravity tekeningen onderweg. Het fleurde de deprimerende omgeving behoorlijk op. 

Inmiddels waren we een behoorlijk eind verwijderd van het centrum en onze restauranttip (tip van Amber). We bestelden weer een Bolt en lieten ons afzetten dichtbij het restaurant. We kwamen terecht op een klein gezellig pleintje waar een gitarist live zat te spelen. De kaart was eenvoudig maar lekker en ze hadden heerlijke Caipirinha's. Wederom een goede tip. En ondanks de bijzondere komootwandeling konden we terugblikken op een heerlijke dag. 



1. LX FACTORY





























2. CASTELO SAN JORGE en omgeving












3. KOMOOTWANDELING






























































4. HET DINER





















Reacties

  1. Prachtige beelden van de stad én de partel de nata mét kaneel idd!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wow mooie foto's wij hebben ook erg genoten van Lissabon. Porto is ook een aanrader. x Annemieke

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

De boot

Route deel 1: Rotterdam - Grenada

Fluitend op vakantie? Even een update.....