VIGO

VRIJDAG 6 SEPTEMBER

Vrijdag:

Omdat we nog diverse spullen nodig hebben gaan we vandaag verder naar Vigo, aan de overzijde van deze Ria (te ver om met de dinghy te varen overigens). Om het ankerprobleem op te lossen zetten we eerst het reservewieltje er op. Een hoop gepriegel in onmogelijke hoeken en met de ankerketting naar beneden (die moet gelijk over het wieltje heen), maar het lukt. Zodra we ergens met de punt over een steiger hangen moeten we het verder vastzetten met locktide, maar voor nu kunnen we verder en rust de kracht van het anker weer op twee wieltjes in plaats van op 1 bout. Een meer geruststellende gedachte.

We zetten koers naar Vigo en krijgen een plek toegewezen in een immense box. De andere Nederlandse boten zouden later op de dag volgen, maar kregen vervolgens nul op rekest. Er zou geen plek meer zijn!? Vreemd. Ik telde zeker 10 lege plekken en het ging maar om 3 boten. Omdat ik toch nog het havengeld moest betalen toog ik naar het havenkantoor. Een wandeling van zeker een half uur. Daar moest ik vervolgens nog een half uur wachten op een behoorlijk chagrijnige havenmeester (of wat zijn functie ook was). Maar deze was onvermurwbaar: we zitten vol! You could fool me. Het had echter geen zin om stampij te maken. Het was duidelijk, deze man zou niet meebewegen. 

Saillant detail: een dag later kregen 'onze' boten de lege plekken van de dag ervoor toegewezen. 

Hoe dan ook. We besteden de rest van de dag aan het zoeken naar spullen voor de dynamo, maar slagen helaas niet. 

In de avond ploffen we moe en (iets minder) voldaan in ons bedje. We zetten een filmpje op, doen een gezellig lichtje aan (thanks to Sonja en Sebas) en dommelen zo langzaam in slaap.





Reacties

Populaire posts van deze blog

De boot

Route deel 1: Rotterdam - Grenada

Fluitend op vakantie? Even een update.....