PORTO HERE WE COME

ZATERDAG 14 SEPTEMBER

In alle vroegte wordt er op de boot geklopt......of we onze boot kunnen verleggen, want er is zo meteen een zeilrace en dat betekent dat alle boten weg moeten van de huidige ankerplek. We zien overal slaperige koppen verschijnen en mensen die hun anker lichten. We worden verwezen naar een andere plek, maar die blijkt midden in de vaargeul te liggen. Niet relaxt met de enorme cruiseschepen die hier heen en weer varen. We lichten weer het anker en gaan naar een meer definitieve plek. Van hieruit kunnen we het race-spektakel van dichtbij aanschouwen en ervaren we tegelijkertijd de rust om Porto te bezoeken. Dat blijkt absoluut de moeite waard. Een prachtige oude stad met heerlijke kruip-door-sluip-door straatjes en enorme pleinen met oude architectuur. We slenteren door de stad, luisteren naar een typisch Portugese Fado zangeres en drinken een lokaal biertje. 

Eigenlijk willen we nog meedoen aan een portproeverij, maar op een nuchtere maag lijkt ons dat geen goed idee. Moe maar voldaan strijken we uiteindelijk neer op een terras met ietwat te harde muziek en bestellen, op aanraden van de havenmeester, een lokaal gerecht: Francesinha (een typisch Portugese tosti met biersaus) met Vinho Verde (ook specifiek Portugees). Best aardig, maar wat ons betreft niet voor herhaling vatbaar. 

Deze keer verzamelen de Nederlandse boten op de Luwte. Er worden pannekoeken gebakken en spelletjes gedaan. Kortom weer een gezellige avond!








































Reacties

Populaire posts van deze blog

De boot

Route deel 1: Rotterdam - Grenada

Fluitend op vakantie? Even een update.....