ILLA DE AROUSSA

DINSDAG 3 SEPTEMBER

Vanwege de weersvoorspellingen schuiven we weer een plekje op in deze Ria. We komen terecht bij Illa de Aroussa waar we op anker gaan liggen. Er liggen diverse moorings, maar de lussen zijn dermate groot dat onze haak niet past. Handmatig inhaken is ook geen optie, omdat ons gangboord te hoog is en de moorings te laag (of ik ben te klein, dat kan ook) Hoe dan ook, die afstand kan ik niet overbruggen, dus laten we het anker zakken. Tegen de avond bezoeken we de lokale chandlery (winkel met bootbenodigdheden) en doen weer enkele benodigde aanschaffen. Die kunnen we weer afvinken op onze lijst. 

Onze vrienden van de Luwte liggen er ook. We nodigen hen uit om gezamenlijk een hapje te eten aan wal. Het wordt een supergezellige avond. We houden allemaal van tapas en dus zoeken we diverse hapjes uit, zelfs zoveel dat de dame van de bediening ons een halt toeroept: that's more than enough! We genieten met volle teugen van alle lekkers en van elkaars gezelschap.

Aan het einde van de avond komen we erachter dat we met hoogwater hebben aangelegd en dat het getijdeverschil best groot is. Lees: onze bijbootjes liggen op het droge, ver van het water vandaan. Zonder wieltjes best zwaar zo'n boot met motor. We slepen beide boten naar het water en keren elk weer terug naar onze eigen boot. Weer een geslaagde en gezellige dag. 

En ergens in mijn achterhoofd zingt dan door: dit was de trouwdag van mijn ouders.......










Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

De boot

Route deel 1: Rotterdam - Grenada

Fluitend op vakantie? Even een update.....