RIA DE VIGO (NERGA) + FEEST OP DE KOLIBRI

DONDERDAG 5 SEPTEMBER

Vandaag verlaten we de Ria de Aroussa en schuiven twee ria's op, naar Ria de Vigo. We koersen op Enseada de Moana, maar laten een en ander nog afhangen van het tijdstip van aankomst. Moana ligt een eindje de Ria in (kost derhalve reistijd) en aan de voorzijde zijn nog meer ankerplekken. Voor een van deze ankerplekken (bij Nerga) is er via de vertrekkersapp een uitnodiging uitgestuurd voor een strandborrel, maar of we die halen en of we dan nog puf genoeg hebben is nog maar de vraag. 

Na een heerlijke relaxte tocht besluiten we voor anker te gaan op de tweede ankerplek vanuit zee gezien bij Nerga. Hier liggen inderdaad meerdere Nederlandse boten. We hebben nog maar koud ons anker laten zakken of we krijgen al telefoon en appjes vanuit Beautje. Maar omdat ik aan de telefoon zit met Jelmer kan ik deze niet gelijk beantwoorden. Nog geen 10 minuten later komt er een dinghy onze kant op: een van de strandgasten (Andre van de Marije) is er door Beautje op uitgestuurd om ons op te halen voor de borrel. Superlief. We grijpen snel wat spulletjes bij elkaar en laten ons met de watertaxi naar het strand brengen. Best een hachelijke onderneming in de branding. Laat ik het anders zeggen: ik was blij met mijn korte broek en waterschoenen!

De aanwezige boten hebben al een kampvuur gemaakt. Supergezellig. We maken kennis met de Kolibri, de Marije, de Audrey en uiteraard Beautje, maar die laatste kenden we al. Al vrij snel worden we door de lokale bevolking erop gewezen dat een kampvuur uit den boze is. Het is beschermd natuurgebied. Het vuur wordt snel uitgemaakt en de grote stronken zelfs gedoofd in het zoute water. Maar even later verschijnt dan toch de Guardia Civil. Ook de dinghy's mogen hier niet liggen, en bovendien moet je roeien naar de kant. Tja, dat moet je dan maar net weten. De feestvreugde om verder te gaan op het strand is echter gedaald en we worden uitgenodigd op de Kolibri.........and the rest is history. 

We feesten, dansen, doen yoga op het voordek.........wat een heerlijke avond en wat een ontzettend leuke mensen hebben we weer ontmoet. Tegen het einde van de avond worden we weer netjes bij onze boot afgezet en gaan we moe maar voldaan naar bed. 

NB: bij het ophalen van het anker in de Ria de Aroussa zag ik in een ooghoek iets wegspringen, maar ik kon niet plaatsen wat dat was. Bij het laten zakken van het anker bij Nerga en het uittesten of we ankervast lagen kwam ik erachter dat een van de geleidewieltjes ontbrak........kan er weer bij op de klussenlijst!















Reacties

Populaire posts van deze blog

De boot

Route deel 1: Rotterdam - Grenada

Fluitend op vakantie? Even een update.....