ABER WRAC'H - CAMERET SUR MER

DONDERDAG 15 AUGUSTUS

We hebben een lange dag voor de boeg op zee met stevige wind. We vertrekken vroeg in de ochtend. Bij de havenuitgang zien we onze eerste dolfijnen zwemmen. Een fantastisch gezicht zo op de vroege ochtend. Eenmaal buiten de haven en diverse ondieptes zetten we de zeilen (gereefd grootzeil) en zoeven we naar onze volgende bestemming. Grotendeels aan de wind en het laatste stukje ruime wind varen we tussen diverse ondieptes door. Al kruisend passeren we Brest. De boot vaart als een dolle. Enerzijds lekker, maar zoals al eerder gezegd: energievretend. We zijn dan ook blij als we kunnen aanleggen in Cameret sur Mer.

Een groot deel van onze tocht vandaag werden we vergezeld door dolfijnen. Ze bleven langs en voor de boot uitzwemmen. Dat blijft een bijzonder fenomeen.Wie weet hoeveel dolfijnen we nog gaan zien tijdens de rest van onze reis. 

Ton heeft ook weer de hengel gezet en ....rappapa, rappapa....deze keer vangen we zeewier 😆. De vissen willen nog niet echt bijten.

Na het eten (rijst met een prutje in blauwe kaas saus) gaan we nog voor een wandeling en komen we erachter dat het feestweekend is in Cameret. Er speelt een band bij een Ierse pub en we besluiten aldaar een biertje te nemen. Wel een beetje jammer dat de band stopt zodra we ons biertje hebben en vervolgens ook niet meer terugkomt. En dat terwijl de avond nog echt jong is. 








     



    



Reacties

  1. Wat leuk om te zien die dolfijnen en fijn dat jullie na eerste uitdagingen onderweg zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gaaf dat dolfijnen jullie vergezelden!
    gr Saskia

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat tof. Hoop dat jullie ze nog heel veel tegenkomen; zo relaxt

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

De boot

Route deel 1: Rotterdam - Grenada

Fluitend op vakantie? Even een update.....