OVERSTEEK GOLF VAN BISKAJE - AANKOMST IN A CORUNA

DONDERDAG 22 AUGUSTUS

Vroeg in de ochtend, rond een uur of 9, varen we eindelijk de haven binnen van A Coruna. Blij dat we de oversteek hebben gered, zonder problemen met de boot, zonder Orca's die het roer aanvallen. Mijn zeeziekte verdwijnt naar de achtergrond, al kan ik nog niet echt koffie verdragen. Achter ons ligt een tocht van 335 zeemijlen, volbracht in 48 uur. Wat ben ik trots op ons. We hebben het volbracht als team! 

Eenmaal in de haven slapen we wat, maken kennis met enkele andere Nederlandse boten (Kiki en Harmen van de Square One die heerlijk genieten van hun vroegpensioen; Michiel en Karin van de Samba, die ook mee gaan doen aan de ARC+ evenals Gertjan van de Summertime) en melden ons bij de havenmeester. We willen in ieder geval 2 nachten blijven om even energie bij te tanken en wat te zien van de stad.

We vragen aan de havenmeester een leuke plek om even op het terras te zitten en komen terecht op een enorm plein. Dit zou zeker niet onze eerste keuze zijn, wij houden meer van intiem en kneuterig, daar waar de locals zitten, maar we geven het een kans. Volgende keer beter ons gevoel volgen. We eten beide een enorm bord inktvis, toegegeven het is best oke, maar niet voor herhaling vatbaar. 

Eenmaal op de boot kruipen we vroeg onder de wol. De afgelopen dagen hebben hun tol geƫist qua slaap.










Reacties

Populaire posts van deze blog

De boot

Route deel 1: Rotterdam - Grenada

Fluitend op vakantie? Even een update.....