MUROS - ESTEIRO

WOENSDAG 28 AUGUSTUS

In de ochtend krijgen we onverwachts controle van de douane. Een aantal aardige Spanjaarden komen aan boord en willen onze papieren inzien. Geen probleem. We hebben alle bij de hand. Alles wordt secuur opgeschreven en 20 minuten later krijgen we een dunne blauwe doorslag met al onze gegevens. We hebben van Beautje begrepen dat dit een soort van vrijbrief is bij de eerstvolgende controle. We bergen 'm zorguldig op bij de rest van de officiĆ«le papieren.

In de middag maken we nog een kleine wandeling door Muros en zoeken een nieuw beschermhoesje voor de telefoon van Ton. De oude heeft behoorlijke schade opgelopen door de val van gisteren. Aansluitend gaan we gezellig lunchen met de dames van Beautje. Het restaurant, met een overigens goed rating vanuit tripadvisor, is nu wel open. We bestellen diverse gerechtjes om met elkaar te delen. Een heerlijke en gezellige middag.

We zetten Lajla en Hilda nog af bij hun bijbootje en gaan vervolgens onze eigen boot verleggen naar een andere plek in deze Ria vanwege het veranderende weerbeeld. De wind gaat aanwakkeren en komt volgens de voorspelling uit een andere hoek en dan biedt de huidige ligplaats onvoldoende beschutting. We raken er aardig bedreven in en amper een uur later liggen we al op een nieuwe, meer beschutte plek: Enseada de Esteiro. Ook Beautje sluit even later aan. We spotten zelfs nog een dolfijn.

Hier zijn verder geen voorzieningen en we besluiten om de dag erna naar de volgende Ria de varen. 
















Reacties

Populaire posts van deze blog

De boot

Route deel 1: Rotterdam - Grenada

Fluitend op vakantie? Even een update.....