MUROS en SY Beautje

 DINSDAG 27 AUGUSTUS

We slapen lekker uit, blazen de dinghy op en trekken tegen het middaguur richting het stadje. Daar blijkt dat Ton zijn rugzak is vergeten en weer terug moet naar de boot. Dat kost al gauw een half uur. Ik verken onderwijl een klein beetje de omgeving. Er is een kleine markt met kleding en schoenen, maar geen kopend publiek. De marktkooplui zijn al aan het inpakken. De waar bekijkend snap ik dat er weinig animo voor is. De tijd, modetechnisch gezien, heeft hier stil gestaan. Sombere kleuren en ouderwetse maaksels zijn het resultaat. 

Zodra Ton terug is trekken we Komoot uit de kast en maken een schitterende wandeling door het historische stadje en de omliggende natuur. De aanblik vanaf het water was weinig sfeervol te noemen, maar eenmaal om de hoek worden we aangenaam verrast. Smalle straatjes, sfeervolle terrasjes, oude architectuur. Toegegeven, niet alles is even goed onderhouden, maar de sfeer is er niet minder om. Onderweg passeren we een gezellig pleintje, vol met leuke eettentjes en locals en we besluiten om daar na de wandeling te gaan eten. Ons ritme is echter nog echt Nederlands. Want eenmaal terug van de wandeling, zo rond 5 uur in de middag, blijkt het restaurant al dicht. Vanaf 21.00 uur kunnen we weer terecht. Tussen 3 en 9 is alles dicht. Dat is nog even wennen. 

We besluiten terug te gaan naar de boot en daar een hapje te eten, temeer daar Ton tijdens de wandeling behoorlijk onderuit is gegaan. Iets met een steentje over het hoofd zien..... Anyway, vanuit de verte hadden we ook al een andere Nederlandse boot gespot, eentje vanuit de vertrekkersapp: Beautje. We besluiten om op de terugweg even langs te varen om hallo te zeggen ............ and the rest is history! We worden warm ontvangen door Lajla en Hilda en al borrelend wordt het laat. Het is supergezellig aan boord van Beautje.

Met ons buikje vol komen we bij onze boot aan en vallen uitgeput in slaap. Het was wederom een geslaagde dag.  




































Reacties

Populaire posts van deze blog

De boot

Route deel 1: Rotterdam - Grenada

Fluitend op vakantie? Even een update.....