ROSCOFF

 MAANDAG 12 AUGUSTUS

In de ochtend gooiden we de brandstoftank vol en dat bleek enorm mee te vallen. We hadden 92 liter verbruikt vanaf Scheveningen. Dat viel niet tegen. We mochten tevens de boot verleggen van ongeveer de laatste beschikbare plek, helemaal achteraan, naar de meer toegankelijke 1ste steiger, in een box. Een fijne luxe. 

Verder brachten we een bezoek aan Roscoff. Voor het eerst op onze step. En het moet gezegd: het levert veel comfort op. Het centrum lag enkele kilometers buiten de haven, maar met de step was het binnen no time overbrugd.

Roscoff zelf is een heerlijk plaatsje in Bretagne met een aantal bijzondere kenmerken. Zo ligt de oorspronkelijke haven een groot deel van het jaar droog met als gevolg dat veel bootjes aan een mooring liggen, maar met de kiel volledig op het droge. Sommige boten hangen zelfs aan de havenwand. Een bijzonder gezicht. 

In het centrum worden we verwend met een prachtige architectuur en veel toerisme. We genieten van deze heerlijke dag, zonder klussen of nodige reparaties, maar gewoon genietend van de stad en elkaar. 





























Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

De boot

Route deel 1: Rotterdam - Grenada

Fluitend op vakantie? Even een update.....