CAMARINAS - MUROS

 MAANDAG 26 AUGUSTUS

We worden wakker in een werkelijk fantastisch mooie Ria en hoe graag we hier ook wat langer willen blijven, de weersvoorspellingen maken dat we verder trekken. Volgens de voorspellingen is er nog 1 dag goede wind en daarna is het zo goed als windstil. We voelen nog een beetje de druk om door te gaan. Vanavond maar eens de rekensom maken: wanneer moeten we bij de Canarische eilanden zijn, hoe lang is dat varen en hoeveel tijd geeft ons dat om de Spaanse en Portugese kust af te zakken? We zullen ervaren dat we ruim de tijd hebben, maar deze ochtend is de onrust bij beide nog voelbaar en voelen we nog de haast: we moeten door. 

De foto van onze eigen boot krijgen we via een van de andere Nederlandse boten. Superlief. Dat zijn toch foto's die je zelf moeilijk kunt maken.

We laten Camarinas achter ons en varen, dicht tegen de kust vanwege de orka's, naar Muros, één Ria verder. We hebben hierdoor prachtig uitzicht op de Spaanse kust.  En die is absoluut de moeite waard. 

Bij Muros gaan we weer voor anker, dat is ons goed bevallen, en lezen in de pilot dat het stadje een grote Middeleeuwse historie kent. Morgen maar eens gaan verkennen.




















Reacties

Populaire posts van deze blog

De boot

Route deel 1: Rotterdam - Grenada

Fluitend op vakantie? Even een update.....