RIA DE AROSA: van ESTEIRO - naar ESCARABOTE

DONDERDAG 29 AUGUSTUS

Vandaag verlaten we de Ria de Muros e Noia en varen naar de Ria de Arosa. Volgens de mannen van de douane de mooiste Ria. 

Het wordt een heel relaxte tocht langs de mooie Spaanse kust. Er staat een behoorlijke wind, maar we hebben 'm in de rug en er zijn weinig golven. We zetten alleen het voorzeil en varen rustig naar de volgende Ria. Die rust van de boot geef de gelegenheid om onderweg ook nog wat culinaire heerlijkheden te voorschijn te toveren. Spaanse sardientjes op brood met pesto. Jammie.  

De entree van de Ria de Arosa is overweldigend. Ruige rotspartijen en mooie natuur wisselen elkaar af. Het is daardoor wel oppassen geblazen, want er zijn ook diverse ondieptes waar we omheen moeten varen. Maar die zijn allemaal goed zichtbaar op de plotter. En net als bij de vorige Ria's is er ook een omslag van geuren. Op zee ruik je de zilte zeelucht. Maar eenmaal in een Ria komt de geur van naaldbomen, hars en andere kruidige geuren je tegemoet. De lucht van een warm land. Ik geniet ervan. 

De wind trekt steeds meer aan en mede gelet op de windrichting kiezen we ervoor om helemaal door te varen naar Boiro. Daar liggen we het meest beschut, maar dat betekent wel een tocht van 2 uur op de motor (Ik hoor je denken: waarom zet je dan niet de zeilen als je liever niet motort? Omdat de wind door onze koerswisseling van 45 graden, we varen immers de Ria binnen, ineens uit een hele andere hoek komt. En met een aandewindse koers, ruime kracht 6 én een heleboel ondieptes is dat minder relaxt, to say the least. Uiteindelijk zouden we hem zelfs tegen krijgen en dat kan een boot nou eenmaal niet, tegen de wind in varen). Bijkomend voordeel is dat het water van de douche dan lekker is opgewarmd bij aankomst. Elk nadeel.......

We laten het anker zakken vlakbij een andere Nederlandse boot. De enige andere boot op deze ankerplek overigens. En net als ik het bonenprutje op tafel heb gezet wordt er op de boot geklopt. Onze buren van de Luwte, Jenny en Rorik komen gezellig hallo zeggen. Ze hadden in de app gezien dat wij een gezellige borrel hadden gehad met Beautje, herkende de bootnaam en dachten: die zijn vast in voor een gezellige borrel! We nodigen ze uit aan boord en hebben wederom een top avond met onze nieuwe buurtjes. 




















Reacties

Populaire posts van deze blog

De boot

Route deel 1: Rotterdam - Grenada

Fluitend op vakantie? Even een update.....