VAN CHERBOURG NAAR ROSCOFF

 ZONDAG 11 AUGUSTUS

We zouden laat in de middag vertrekken naar Roscoff. Echter, het weerbeeld bleek dusdanig veranderd dat we onze plannen moesten aanpassen. En hoe! In plaats van vertrek om 15.00 uur veranderde het plan (op zaterdagavond 23.00 uur) in vertrek om 5 uur zondagochtend. Een ietwat ander perspectief! 

Te meer daar we onze watertanks nog meermaals moesten spoelen. Iets wat we gepland hadden om zondag op te pakken voor vertrek. En bij ons oorspronkelijke plan hadden we daar ook alle tijd voor. Maar dat kwam nu immens onder druk te staan. 

Zoals je wellicht gelezen hebt hadden we de tanks schoongemaakt en gevuld met water en chemicaliĆ«n. Deze moesten na ruim 24 uur meermaals gespoeld worden. Ergo: leeg laten lopen, opnieuw vullen, repeat en repeat. Met een inhoud van 700 liter is dat een tijdrovend klusje. Lang verhaal kort: Ton ging slapen en ondergetekende is tot 2 uur 's nachts bezig geweest met het spoelen van de watertanks zodat we in ieder geval weer gewoon onze handen konden wassen en onze tanden konden poetsen (to say the least). 

Om 4 uur ging de wekker en startte onder vertrekroutine. Aansluitend is deze dame weer 'op bed' gaan liggen. Aan de wind zeilend bleek slapen in de punt geen optie. Wel een poging gedaan overigens, maar ik kwam steeds los van het bed, dus dat ging 'm niet worden. Achterin was nog geen veilige slaapplek gecreƫerd, dus het werd de bank in de salon. Een prima plek overigens. Het was een pittige (vanwege slaapgebrek) maar heerlijke zeildag. Maar wat waren we blij toen we aanlegden in Roscoff. En, naar het zich liet aanzien, deze keer geen uitdagingen met de boot na een dag zeilen. Het mag in de krant!




Reacties

Populaire posts van deze blog

De boot

Route deel 1: Rotterdam - Grenada

Fluitend op vakantie? Even een update.....