KLUSDAG 1

 WOENSDAG 7 AUGUSTUS

Na onze eerste koffie met koek maken we een plan voor de komende dagen. We besluiten om in Cherbourg een aantal oude en helaas ook weer nieuwe klussen aan te pakken en hier enkele dagen te verblijven. Cherbourg is gezegend met heel veel verschillende winkels met bootbenodigdheden, direct aan de haven. Dat maakt het klussen enigszins gemakkelijker.

Gewapend met ons bootschappenlijstje (geen typo) gaan we op pad: nieuwe schoten voor het voorzeil (die zijn wat korter geworden door de actie van enkele dagen eerder, waarover later meer), nieuwe grootschoot (want die past niet in de lieren), nieuwe lijn voor de overloop, diverse blokken, netten, een extra grabbag, heel veel 'klein' materieel met (helaas) grote prijzen.

De Simon Hendrick gaat ook aan de klus (iets met gedeelde smart) en stuurt in de ochtend hun uitzicht vanuit een van de patrijspoorten. Ik zeg: je kunt een slechter uitzicht hebben😁.

De ene na de andere klus wordt afgevinkt. Inmiddels weten we ook waar het zoutwater in de kombuis vandaan kwam. De afsluiter voor het keukenblok stond open en die is gaan hevelen omdat de boot flink op 1 oor lag (het water spoot langs en over het gangboord). Deze zetten we voortaan op onze checklist: afsluiters dicht!





Reacties

Populaire posts van deze blog

De boot

Route deel 1: Rotterdam - Grenada

Fluitend op vakantie? Even een update.....