ROSCOFF - ABER WRAC'H

 DINSDAG 13 AUGUSTUS

Het plan is om laat in de middag te vertrekken naar Aber Wrac'h. Dat geeft de tijd om nog even rustig in de botanische/exotische tuin te kijken van Roscoff. We liggen er met de boot letterlijk naast.

We komen in een waar paradijs terecht. Een prachtig verzorgde tuin met werkelijk de meest schitterende planten en bloemen. En dat alles op een vrij klein stukje grond. Halverwege is er nog een uitkijkpost vanwaar we over de zee en de haven kunnen kijken. Blij dat we dit stukje natuur hebben bezocht.

Tegen de middag maken we ons weer op voor een stukje varen. Het is niet ver, maar we moeten aan de wind zeilen met vlagen van 23 knopen wind. Wij kunnen dat, de boot kan dat, maar we willen de boot wel graag heel houden. En, met een dergelijke wind kost alles op de boot meer energie. 'Even' naar het toilet gaan kost zeker 20 minuten waarbij je alle armen, benen en spieren nodig hebt om jezelf overeind te houden. De boot stampt pittig door. En eerlijk is eerlijk, ik vind dat zelf de meest heerlijke koers, maar relaxt is anders.

Nog voor het donker bereiken we Aber Wrac'h. Een tip van Theo en Michelle. En we belanden in een prachtige omgeving waar we voor het eerst voor anker gaan. Echt een plaatje. Een plek om volledig tot rust te komen. Een aanrader voor zeilers. Wel uitkijken bij het naar binnen varen met alle oesterbedden die links en rechts in het kanaal zijn. Dat staat niet erg duidelijk aangegeven, dus we zijn blij met onze aankomst in het licht.












































Reacties

  1. Gaaf! Mooie foto's en fijn om te lezen dat jullie nu lekker 'op weg zijn'

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw, wauw en wauw... ziet er geweldig uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Inderdaad een aanrader, dit prachtige havenstadje!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een prachtige foto's!! Heerlijk genieten. X Sonja

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

De boot

Route deel 1: Rotterdam - Grenada

Fluitend op vakantie? Even een update.....